tisdag 18 november 2014

Schhhh, Malaysia handlar massor med Israel!

http://www.timesofisrael.com/malaysia-favors-palestinians-but-buys-from-israel/

Som vi vet avskyr nästan alla muslimska länder Israel. När storgubbarna pratar. När de handlar i tysthet kan det vara stora mängder.  Som Turkiet där paschan Erdogan skriker i himlens sky men handeln är stor. Hur gör de turkiska lastbilarna nu när de vill handla med arabvärlden men inte kan köra genom Syrien? Tja, varför inte färja till Haifa i Israel och sen köra vidare genom Jordanien?

Jordens största muslimska land, Indonesien, hade nyligen besök av Israels handelsminister Bennett för sin expansion i Asien där ekonomin utvecklas samtidigt som Israel stänger handelskontor i fientliga Sverige och Finland. Israel har förstås sina kontakter i alla EU-länder med företag som har hittat kvalitet och pris de behöver, i Israel. Hör man skränanden från Löfvén och EU undrar man vilken sjukdom de har fått i sej.Vänta på skränet när de muslimska diktaturerna får allt större problem att sälja olja och gas med terrorister i vägen, vilket gäller hela Nordafrika, ISIS stjäl enorma mängder och säljer på svarta börsen i Turkiet. Då har Israels produktion kommit igång men EU bojkottar ju dem medan Ryssland har stängt av 60% av sin gas till Europa och säljer mängder till Kina i stället..... Israel har skrivit exportavtal med Egypten, Jordanien, palAraberna - som inte får köpa på kredit hoppas jag.

Men alltså Malaysia, som jag läste om på översta länken. 2013 var handeln mellan Israel och Malaysia $1529 miljarder. Januari-juli i år gick det upp 27%. Inget alls nämns i Malaysias ekonomiska tabeller. Intel har stora fabriker i Israel med forskning och utveckling, de har också stora fabriker på Penang i Malaysia med mest kineser som inte är muslimer. En hel del kommunikationer mellan fabrikerna där bl.a. sammansättning av produkter sker. När man sitter nere vid piren är där ett stort område med uterestauranger, mest kinesiska, där jag ofta sitter i den varma natten när jag är i stan. Första gången 1975 då jag träffade en brevvän - som jag fortfarande håller kontakten med, senast för några år sen när jag tog ett litet plan upp från Samui dit.

Malaysia liksom Indonesien är rätt rasistiskt och många kineser har mördats genom tiderna - av liknande anledningar som judar har mördats i Europa - de är smartare, bättre med affärer, blir rikare.......  Ser du handelsbon i en liten by är affärsinnehavaren i regel kines, blir rik och folk avundsjuka. På universitet i Malaysia får malajerna stor hjälp för att försöka få lika bra betyg som kineserna men...... Lite rikare kinesfamiljer skickar sina ungar på skolor i England och USA. Jag hade en kinesisk-malajisk flickvän mitt på 90-talet, vi började brevväxla, 6-sidiga brev var vecka, sen kom hon till Tyskland eftersom hon var pianist. Blev sen dataintresserad tack vare mej, och när hon sen efter ett par år tröttnade på mej, blev hon multimediaspecialist i Skottland.

Usch, börjar känna mej gammal, men har ändå varit med om en hel del.










1 kommentar :

  1. Malaysias handel med Israel under förra året var imponerande US $ 1,5 miljarder. Det blir i svenska kronor 11,3 miljarder. Det som händer i muslimska Malaysia med sitt officiella stöd till Palestina, det händer även i Sverige. Det finns mer än ett svenskt företag som gör affärer med Israel. Info kan man få via Den ljusa sidan http://bit.ly/1vmvH8v

    SvaraRadera

Tack för kommentar - jag godkänner när jag har läst den! Om den är värd att godkännas :)