lördag 17 januari 2015

Fracking i Israel.

Upprepas med oregelbundna mellanrum: den mesta av energin ligger i LÄNKARNA! Har du kommit hit är du intresserad av ämnet så läs alla länkar!

Mycket debatteras om fracking. Metoder att utvinna olja ur oljeskiffer är, ofta som i USA, miljöförstörande. USA använder fracking mycket nog för att oroa Saudiarabien som tjänar enorma men minskande summor på att sälja olja till USA. Environmentalisterna tycks vilja att världen ska köpa all olja från icke-demokratiska politiskt instabila mellanösternländer. Tar ingen hånsyn till något annat. Liksom i Sverige.

Israel har samma problem sitter på nästan lika mycket olja som Saudiarabien men i huvudsak som oljeskiffer. Även om de hittar en del i botten av sina enorma gasfyndigheter.

I Israel är lobbyeffekten från deras miljöpartister, som inte inser att Israel är litet land med hot från alla riktningar inkl. USAs och EU:s ledning. och måste utnyttja vad de har.

Där dräller av konferenser om fracking i USA.

Här en bild av hur det går till i de israeliska försöken [videolänk]

Jag hittade videon här. Och en annan:


Israel är världens mest innovativa land, speciellt relativt folkmängden så har de väl kommit fram med en ekonomiskt och ekologiskt gångbar lösning kan de snart tjäna lika mycket på patent på det som på olja. Kina hade tjänat enormt på att äntligen få en vettig metod att utvinna all sin oljskiffer - de har enorma mängder men långt ifrån vatten och elektricitet som behövs för utvinningen.

Se link1, länk2, länk3, länk4, Googla efter China fracking problems för mer.

Visst - det hade varit bättre att jobba med energi som inte har fossila källor, men environmentalisterna snackar bara om det i stället för att hjålpa till att arbeta fram sådana. Israel har alltid haft solfångare på taken för att värma vattnet, hur många hus i arabvärlden har det?

Israel forskar på soldrivna avsaltningsanläggningar.

Dert enda EU vet är att Israel försvarar sig, men under annat namn.





Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack för kommentar - jag godkänner när jag har läst den! Om den är värd att godkännas :)