söndag 25 januari 2015

Frankrike det farligaste landet för judar.

http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/190432#.VMUCsv5wuk1
 (med video)

Rapport: Frankrike det farligaste landet för judar


Antisemitismrapporten för 2014, tar upp antisemitiska incidenter i hela världen, och kommer att presenteras under PM:s regeringssammanträde söndag.


Av Cynthia Blank
Först Publicerat: 2015/01/25, 08:38

Antisemitism i Frankrike
Antisemitism-rapporten för 2014 kommer att presenteras söndag under premiärminister Benjamin Netanyahus veckoregeringssammanträde, rapporterade Kanal 2 Nyheter.

Ordföranden för World Zionist Organization, Avraham Duvdevani och WZO s avdelning för att motverka antisemitism, Yaakov Haguel, presenterar rapporten samt en omfattande enkät som genomförts bland diasporajudar.

Rapporten innehåller en översikt över antisemitiska incidenter i hela världen under 2014 samt dokumenterar de viktigaste frågorna de judiska samhällena i diasporan står inför.

Enligt rapporten, såg 2014 en betydande ökning av antisemitiska incidenter, inklusive våldsamma attacker mot judar. Dessutom fann rapporten, är gör kommunerna inte tillräckligt för att utrota dessa incidenter och våld.

Juli och augusti såg särskilt en ökning på 400% i antisemitiska incidenter från 2013 - som ett resultat av Hamas attack mot Israel.

"Kriget i Gaza var utlösaren för att uttrycka hat mot Israel och släpp tyglarna från antisemitism", säger Roger Cukierman, ordförande i fullmäktige av judiska organisationer i Frankrike och vice ordförande i Judiska världskongressen.

"Nästan omedelbart riktades kritik av Israel eller motstånd mot kriget i svepande samtal mot judarna."

I rapporten konstateras också att 2014 visade en markant ökning av terrorism samt våldsamma attacker mot judiska mål, begångna främst av förövare anslutna till islamiska eller radikala rörelser.

Islamisk antisemitism har blivit den ledande formen av antisemitism i väst. Faktum är att många av de rapporterade antisemitiska incidenterna begicks av muslimer, särskilt i länder med stor muslimsk befolkning.

Hatet i tal och antisemitism på nätet och på sociala medier har också haft en försämrad utveckling. Förintelseförnekande är omfattande online och många webbplatser används som en grogrund för hat.

I rapporten konstateras också att den världsomfattande kampanjen (genom bojkotter och andra åtgärder) för att avlegalisera och demonisera Israel utgör ett stort hot mot judiska samhällen runt om i världen, bland annat Israels.

Ett annat oroande fynd är den alarmerande ökningen av fall av antisemitiskt våld i Europa.

Frankrike är för närvarande rankat som det farligaste landet för judar. Antisemitiska incidenter ökade 100% i Frankrike med hälften av de incidenter som klassificerats som "rasist" som riktades mot judar, trots att judarna utgör mindre än en procent av befolkningen i landet.

Antisemitiskt våld är upp i Storbritannien och Nederländerna samt. I Tyskland där  antalet antisemitiska incidenter har fördubblats under 2014. I Belgien håller 30% av medborgarna  antisemitiska åsikter.

Antisemitism är också ett stort problem i Sydamerika där mer än 50% av de tillfrågade i enkäten uppger att de eller någon de känner har upplevt antisemitism.

De flesta incidenter i Sydamerika är inte våldsamna, men en stor andel av judar är fortfarande rädda att gå runt med judiska symboler och har ingen tro på regeringens system för att rapportera incidenter.

Haguel uppgav, "Vi har nyligen sett en betydande ökning av yttringar av antisemitism i världen."

"Den israeliska regeringen måste föra kampen mot antisemitism i världen och stärka judarna i diasporan."

"Vi kan inte vara likgiltiga inför fenomenet att judar blir måltavla bara för att de är judar. Vi kan inte låta händelserna i det förflutna upprepa sig."





Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack för kommentar - jag godkänner när jag har läst den! Om den är värd att godkännas :)