måndag 12 januari 2015

Franska PM: Att förlora judarna skulle "Förstöra Frankrikes Själ"

http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/189788#.VLQEOGe4wdc

Franska PM: Att förlora judarna skulle "Förstöra Frankrikes Själ"
sade Frankrikes premiärminister Manuel Valls att en massutvandring av judar ur landet skulle markera "misslyckande för Republiken Frankrike."

Av Yaakov Levi
Först Publicerat: 2015/01/11, 18:25

http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/189788#.VLP7GGe4wdc

I en intervju med journalisten Jeffrey Goldberg, sade Frankrikes premiärminister Manuel Valls (video på länken) att en massutvandring av judar ur landet, skrämda av förra veckans terrorattacker skulle vara bevis för "misslyckande för Republiken Frankrike." Judarna är avgörande för Frankrikes identitet som en demokrati, och utan judar, "skulle  Frankrikes själ vara i riskzonen," sade Valls till Goldberg.

"Valet gjordes av den franska revolutionen 1789 att erkänna judar som fullvärdiga medborgare," sa Valls till Goldberg. "För att förstå vad idén om republiken handlar om, måste du förstå den centrala rollen om frigörelse av judarna. Det är en grundläggande princip.

"Om 100.000 fransmän av spanskt ursprung skulle lämna, skulle jag aldrig säga att Frankrike inte är Frankrike längre", fortsatte Valls. "Men om 100.000 judar lämnar, kommer Frankrike inte längre att vara Frankrike. Republiken Frankrike kommer att se det som ett misslyckande. "

Enligt Valls är Frankrike i krig med radikal islam, och han erkänner att antisemitismen - både "gammal", från kristna och fascister, och "nya" islamiska slag lever och mår bra i landet. "Det finns en ny antisemitism i Frankrike," sa Valls till Goldberg. "Vi har den gamla antisemitismen, och jag kan uppenbarligen inte tona ner det, som kommer från extremhögern, men denna nya antisemitism kommer från de svåra stadsdelar, med invandrare från Mellanöstern och Nordafrika, som har vänt ilska över Gaza till något mycket farligt. Israel och Palestina är bara en förevändning. Det är något mycket mer djupgående som pågår nu. "

Fyra judar dödades i terrorattacken på Hyper Cacher marknaden i Paris i fredags. Sade CRIF, paraplygruppen av franska judiska samhällen. CRIF identifierade offren för attacken fredagen som Yoav Hattab, 21, Philippe Braham, i 40-årsåldern, Yohan Cohen, 22, och Francois-Michel Saada, i 60-årsåldern.





Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack för kommentar - jag godkänner när jag har läst den! Om den är värd att godkännas :)