tisdag 3 februari 2015

"Palestina ska anmäla bosättningar för ICC" Ryssland.

DN:s försvar av en terrorganisation är ganska oerhörd.

Officiellt terrorförklarad tills Peres vid Osloavtalet trodde vareviga ord som Arafat utstötte - även om Arafat samtidigt sa till arabiska lyssnare att han ljög totalt vilket muslimer enligt Muhammed kan göra till icke-muslimer. Så återstår det faktum att terrorn har fortsatt kontinuerligt, att Hamas och Fatah har tagit på sig ungefär lika många terrorattacker mot israeler, men att politiker och murvlar säger vad de eller deras chefer vill säga även när de antas förmedla ocensurerade nyheter.

Utrikesministrarna Lieberman och Sergey Lavrov samtalar just i Moskva

Liberman to Russia: PA's Manipulation of ICC Will Hurt You Too

I dagens situation låter Obamagänget oerhört hatfullt jämfört med ryssarna. 

På tal om den iranska kärnenergifrågan och fortsatta förhandlingar (som hans land är en del av), betonade Lavrov att varje lösning inte får vara någon risk för andra länder i regionen.
"Vi är övertygade om att endast en politisk diplomatisk lösning på frågan är möjlig. Vi insisterar kategoriskt att problemet löses så att det inte skapar några risker eller hot mot säkerheten i länderna i regionen, inklusive naturligtvis Israel ", sade han.
Liberman konstaterade som svar att Israel hittills inte har sett någon lösning angenäm för alla.
"I fråga om den iranska frågan följer vi 5 + 1 och Iransamtalen mycket noga. Vår inställning är att det är bättre att inte ha något avtal än ett dåligt. Hittills har vi inte sert någon bra överenskommelse som skulle passa alla" sade han. Liberman behandlar därefter den palestinska myndighetens närmande till Internationella brottmålsdomstolen i Haag och ICC:s sond av så kallade "israeliska krigsförbrytelser."

Han uppgav att Ryssland, liksom andra länder, borde förstå att PA:s användning av ICC som ett verktyg för politisk attack inte bara är omotiverad, utan kommer också så småningom att skada Ryssland (och andra nationer). 

Lieberman är ryskspråkig och självklart den bästa för högnivåsamtal där. Sverige kan behålla sin älskade Abbas när han kommer hit.

Relaterade artiklar:











Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack för kommentar - jag godkänner när jag har läst den! Om den är värd att godkännas :)