lördag 25 april 2015

Iran efter bomben.

En mycket tänkvärd artikel jag just hittade och läste. Läs helst det engelska originalet som följer.



April 25, 2015

Iran efter Bomben

Av James Lewis

Obama har nu skapat ett av de värsta scenarier i Mellanöstern, genom att täcka upp Irans nukleära utveckling i sex år, medan han svurit upp och ner att det aldrig skulle hända. Medierna har äntligen erkänt att mullorna inte ens behöver rena uran med centrifuger; det kan göras av en laserprocess som kan vara dold var som helst i världen.

Amiral James Lyons (USN, ret) har offentligt anklagat denna administration att tillåta muslimska brödraskapet penetration av våra underrättelsetjänster. Amiral Lyons uttalande bör läsas noggrant av alla som är intresserade av USA: s nationella säkerhet, i denna nya ålder av kärnfara. Det råder ingen tvekan om att Demokratiska presidenter får stora summor pengar från hemliga utländska källor. Hillary har direkt vägrat att prata om det.

Om hon blir vald, kommer Hillary att fortsätta Obamas politik för kärnkapitulation eftersom hon var, trots allt, statssekreterare medan kärnkrafts-desinformationsoperationen förövades. Även om dessa brott bör leda till riksrätt, vet vi att den vänsterpolitiska-mediaklassen inte låter det hända. USA har därför ställts tillbaka till den mest instabila tiden under atomåldern: Den tid då Stalin exploderade hans första bomber.

USA:s svek mot dess allierade har redan satt igång en kärnvapenkapprustning mellan nationer som är mest hotade av iransk aggression, särskilt Saudiarabien och Egypten. Israel har ett avancerad kärn- och missilprogram, med förbättrat anti-missilförsvar. Dock är inget aktuellt defensivt systemet idiotsäkert.

Som Benjamin Netanyahu påpekade i en Bill Maher-intervju för flera år sedan, är mullorna inte som Sovjetunionen: De är fanatiska förespråkare för martyrskap i krig. Alla muslimska krigssekter använder självmordstaktik, som vi borde ha känt till efter 9/11/01. Döende för att komma till himlen är rätt uppför deras gränd. Detta är därför en annan typ av kärnvapenhot än någon vi har mött tidigare. Logiken i ömsesidigt försäkrad förstörelse gäller inte längre. Armageddon passar rätt in i deras våta drömmar.

Ingen av våra försvarsdoktriner passar det nya scenariot. George W. Bush invaderade Irak 2003 just för att föregripa vad som ansågs vara en kärnvapenproducerande skurkregim, Saddam Husseins diktatur. Saddam hade sina egna generaler övertygade om att han hade massförstörelsevapen, och stora västerländska underrättelsetjänster var övertygade. Saddams giftgasvapen smugglades av ryssarna in i Syrien innan USA:s invasion. Saddam hade uranmalm, men hans program var inte alls lika avancerat som Iran och Nordkorea är idag. Bush ville inte ljuga om sin tro på Saddams massförstörelsevapen. Han sade bara vad han fick veta av CIA och allierade underrättelsetjänster. De hade helt fel, eftersom de historiskt har varit så.

Bush hängdes på tork av våra vänstermedia, och som ett resultat, kommer sannolikt ingen amerikansk president att försöka förebyggande åtgärder mot Iran och andra kärnskojare .

En ny allians växer fram bland de hotade nationerna, däribland Israel, Egypten och Saudiarabien. Iran har genomfört en mycket aggressiv kampanj mot sina självutnämnda fiender, effektivt ta över Libanon, delar av Syrien, och Irak. De hotade nyligen att invadera Jordanien. Deras aggression mot Saudiarabien går tillbaka till 1979 och Khomeini själv. Iran har nyligen iscensatt en framgångsrik revolt i Jemen, som kontrollerar den maritima stryppunkten i Röda havet, precis som Iran också hotar strypa av persiska viken, sundet i Hormuz.

Obamas svar på Irans växande hot mot 40% av världens oljeförsörjning har varit svag och vacklande, som vanligt. En amerikansk hangargrupp som leds av George Washington har skickats för att visa flaggan nära Jemen, men administrationen talar ur båda sidor av munnen, som vanligt. Saudierna och dess arabiska allierade har bombat Jemen, men de saknar manskap för att vara effektiva. Saudierna har tydligen använt al-Qaida för att iscensätta några självmordsbombningar mot Irans hjälp-stam, Houthierna. Så vitt vi kan se, är den strategiska stryppunkten i Aden förlorad för Iran.

Irans proxytrupper och soldater kämpar i Syrien, med minst en händelse nära den norra gränsen av Israel.

Obamas nuvarande historia är att Iran bör tillåtas att bli en "regional makt", men Obama kan aldrig bli trodd. En radikal muslimsk regim med kärnvapen och ballistiska missiler är en global makt.

Denna serie strategiska katastrofer är helt att  hänföras till Obama, Hillary Clinton, och påverkan av Carter / Brzezinskis utrikespolitiska lobby. Alla tre har överdådigt finansierats av radikala muslimska regimer, däribland saudierna, Muslimska brödraskapet, och Iran. Vår utrikespolitik är till salu, och resultatet har varit katastrofalt.

Obama ville vända västs seger i det kalla kriget. Med samverkan av radikala vänstern i våra institutioner, liksom EU, har han gjort det. Europa har blivit massivt infiltrerat av muslimsk invandring, under befäl av den icke valda men korrupta byråkratin i EU. Om Obama och Hillary har sin väg, kommer samma massiva infiltration att expandera här.

Allt detta speglar en viktig långsiktig vänster-islamistisk allians, både i Europa och USA. Ingenting annat kan förklara årtionden av självmordsinvandringspolitik i Europa, som fortfarande tillämpas av den icke valda härskande klassen i EU, och med Obama-administrationen, håller det på att kopieras hit. Obama hävdar nu att FN kan godkänna det fiktiva iranska kärnkraftsavtalet i stället för den amerikanska senaten. Obama är den han är.

En stor pusselbit är den skenbara maskopin med Ryssland och Kina i Irans kärnkraftsprogram. Ryska underrättelsetjänsten har länge trängt västerut, och under Putin har det gått tillbaka till det spelet. Vi vet att Kina "övertalade" Clintonadministrationen att sälja missil sjösättnings-hemligheter till Kina genom att omklassificera en mycket hemlig teknik som icke-hemlighet.

Men Ryssland och Kina är lika hotade av iranska kärnvapen och missiler som vi är. Det är därför de tar en enorm chansning med sin egen säkerhet - trots allt, båda har århundraden av erfarenhet av muslimska invasioner. Ryssland är bara en timmes flygning från Iran.

Obamas strategi som  "samhällsorganisatör" är att förstöra befintliga pelarna för stabilitet i syfte att Obama själv ska kunna ordna bitarna efteråt. Det var syftet med den "arabiska våren" -kampanjen, och länder som Libyen, Egypten och Syrien försöker fortfarande återhämta sig från den katastrofen. Obama har gjort samma sak med hotet om ett kärnvapenbestyckat Iran, med uppsåt.

Jag tror att Obama vill gå ut i härligheten genom att införa en påtvingad "uppgörelse" på Israel, för att tvinga dem att dra sig tillbaka till oförsvarbara gränser - eldupphörlinjerna från frihetskriget. Med tanke på Obamas oändliga storhetsvansinne kan han starta en kampanj för världsomfattande kärnvapennedrustning, vilket skulle tvinga USA och Israel att ge upp sina (rent defensiva) kärnvapen.

En Obama-"lösning" skulle inte göra någon skillnad mellan aggressiv och sista desperat-defensiv användning av kärnvapen. Det skulle låtsas ha störande inspektioner i alla kärnvapennationer. Det vädjar enormt till de drömmande socialistiska massorna som drömmer om världsregering med alla trevliga människor. Det skulle undergräva den nationella suveräniteten och säkerheten när det är möjligt. Det skulle innebära globala skatter, och spela fattiga nationer mot välmående att ge de härskande klasserna. Det skulle göra Obama strålande varhelst rotskott kan hittas. Det skulle uppfylla målen i de två mest giriga imperierna idag: Obamas radikala Leftism och jihadist islam.

Naturligtvis skulle ett sådant drömfördrag vara ogenomförbart, precis som det iranska "avtalet" är ogenomförbart. Det skulle belöna martyrskapsfanatiker och fuskare. Det skulle göra de största arméerna den mäktigaste, inklusive ryssarna och kinesiska. Den amerikanska armén räddade Europa från sovjetisk aggression bara genom att äga kärnvapen; Väst hade aldrig konventionella styrkor tillräckliga för att besegra sovjetiska pansardivisioner.

Grandiosa Napoleondrömmar brukar besegras av verkligheten, och verkligheten är en sak Obama inte kan kontrollera. Okonventionellt krig kommer att växa ännu snabbare när alla nationer känner sig hotade, särskilt av elektronisk krigföring, och i framtiden, även avancerad biokemisk krigföring.

Kärnterrorbalans tjänade till att stabilisera världen under sex decennier. Obama har brutit balansen, och resultatet kommer inte att vara universell fred och kärlek.




April 25, 2015
Iran after the Bomb
By James Lewis




Obama has now created a worst-case scenario in the Middle East, by covering up Iran’s nuclear development for six years, while swearing up and down it would never happen. The media has finally admitted that the mullahs don’t even need to purify uranium with centrifuges; it can be done by a laser process that could be hidden anywhere in the world.

Admiral James Lyons (USN, ret) has publicly accused this administration of allowing Muslim Brotherhood penetration of our intelligence agencies. Admiral Lyons’ statement should be read carefully by anyone interested in U.S. national security, in this new age of nuclear danger. There is no question that Democrat presidents are receiving vast sums of money from secret foreign sources. Hillary has bluntly refused to talk about it.

If elected, Hillary will continue the Obama policy of nuclear surrender because she was, after all, secretary of state while the nuclear disinformation operation was perpetrated. While these offenses should lead to impeachment, we know that the leftist political-media class will not allow that to happen. The United States has therefore been set back to the most unstable time of the nuclear age: The time when Stalin exploded his first bombs.

America’s betrayal of its allies is already setting off a nuclear arms race among nations most threatened by Iranian aggression, especially Saudi Arabia and Egypt. Israel has an advanced nuclear and missile program, with improving anti-missile defenses. However, no current defensive system is foolproof.

As Benjamin Netanyahu pointed out in a Bill Maher interview several years ago, the mullahs are not like the Soviet Union: They are fanatical advocates of martyrdom war. All the Muslim war sects use suicide tactics, as we should have known after 9/11/01. Dying to go to heaven is right up their alley. This is therefore a different kind of nuclear threat from any we have faced before. The logic of mutually assured destruction doesn’t apply any more. Armageddon fits right into their wet dreams.

None of our defense doctrines fit the new scenario. George W. Bush invaded Iraq in 2003 precisely to preempt what was considered a nuclearizing rogue regime, Saddam Hussein’s dictatorship. Saddam had his own generals convinced that he had WMDs, and major Western intelligence agencies were convinced. Saddam’s poison gas weapons were smuggled by the Russians into Syria before the U.S. invasion. Saddam had uranium ore, but his program was not nearly as advanced as Iran and North Korea are today. Bush didn’t lie about his belief in Saddam’s WMDs. He simply said what he was told by the CIA and allied intelligence agencies. They were all wrong, as they historically have been.

Bush was hung out to dry by our leftist media, and as a result, no American president is likely to try preemptive action against Iran and other nuclear rogues.

A new alliance is emerging among the threatened nations, including Israel, Egypt, and Saudi Arabia. Iran has conducted a very aggressive campaign against its self-proclaimed enemies, effectively taking over Lebanon, parts of Syria, and Iraq. They recently threatened to invade Jordan. Their aggression against Saudi Arabia goes back to 1979 and Khomeini himself. Iran has recently staged a successful revolt in Yemen, which controls the maritime chokepoint of the Red Sea, just as Iran also threatens the chokepoint of the Gulf, the Straits of Hormuz.

Obama’s response to Iran’s increasing threat to forty percent of the world’s oil supply has been weak and vacillating, as usual. A U.S. carrier group led by the George Washington has been sent to show the flag near Yemen, but the administration is talking out of both sides of its mouth, as usual. The Saudis and its Arab allies have bombed Yemen, but they lack the manpower to be effective. The Saudis have apparently used Al Qaida to stage some suicide bombings against Iran’s proxy tribe, the Houthis. As far as we can tell, the strategic chokepoint of Aden is lost to Iran.

Iran’s troops and proxy troops are fighting in Syria, with at least one incident near the northern border of Israel.

Obama’s current story is that Iran should be allowed to become a “regional power,” but Obama can never be believed. A radical Muslim regime with nuclear weapons and ballistic missiles is a global power.

This series of strategic catastrophes is completely attributable to Obama, Hillary Clinton, and the influence of the Carter/Brzezinski foreign policy lobby. All three have been lavishly funded by radical Muslim regimes, including the Saudis, the Muslim Brotherhood, and Iran. Our foreign policy is for sale, and the result has been catastrophic.

Obama wanted to reverse the West’s victory in the Cold War. With the collusion of radical leftists in our institutions, as well as the European Union, he has done so. Europe has been massively infiltrated by Muslim immigration, commanded by the unelected but corrupt bureaucracy of the EU. If Obama and Hillary have their way, the same massive infiltration will expand here.

All this reflects a major long-term Leftist-Islamist alliance, both in Europe and the U.S. Nothing else can explain decades of suicidal immigration policies in Europe, which are still enforced by the unelected ruling class of the EU, and with the Obama administration, it is being copied here. Obama now claims that the United Nations can approve the fictional Iranian nuclear agreement instead of the U.S. Senate. Obama is who he is.

One great puzzle is the apparent collusion by Russia and China in Iran’s nuclear program. Russian intelligence has long penetrated the West, and under Putin it has gone back to that game. We know that China “persuaded” the Clinton administration to sell missile launching secrets to China by reclassifying a highly secret technology as non-secret.

But Russia and China are just as threatened by Iranian nukes and missiles as we are. They are therefore taking an enormous gamble with their own security -- after all, both have centuries of experience with Muslim invasions. Russia is only an hour’s airplane flight from Iran.

Obama’s “community organizer” strategy is to destroy existing pillars of stability with the aim of Obama himself rearranging the pieces afterwards. That was the aim of the “Arab Spring” campaign, and countries like Libya, Egypt, and Syria are still trying to recover from that disaster. Obama has done the same thing with the threat of a nuclear Iran, with malice aforethought.

I believe that Obama wants to go out in glory by imposing a coercive “settlement” on Israel, to compel it to retreat to indefensible borders -- the ceasefire lines of the War of Independence. Given Obama’s endless grandiosity, he may start a campaign for worldwide nuclear disarmament, which would force the United States and Israel to give up their (purely defensive) nuclear weapons.

An Obama “solution” would make no distinction between aggressive and last-ditch defensive use of nukes. It would pretend to have intrusive inspections in every nuclear-armed nation. It would appeal enormously to the wishful socialist masses who dream of world government by all the nice people. It would undermine national sovereignty and security wherever possible. It would impose worldwide taxes, and play poor nations against prosperous ones to empower the ruling classes. It would make Obama glorious wherever suckers can be found. It would meet the goals of the two most greedy imperialisms today: Obama’s radical Leftism and jihadist Islam.

Needless to say, such a dream treaty would be unenforceable, just as the Iranian “agreement” is unenforceable. It would reward the martyrdom fanatics and the cheaters. It would make the biggest armies the most powerful, including the Russians and Chinese. The U.S. saved Europe from Soviet aggression only by possessing nuclear weapons; the West never had conventional forces remotely adequate to defeat Soviet tank divisions.

Grandiose Napoleonic dreams are usually defeated by reality, and reality is the one thing Obama can’t control. Unconventional warfare is bound to grow even faster when all nations feel threatened, particularly electronic warfare, and in the future, even advanced biochemical warfare.

The nuclear balance of terror served to stabilize the world for six decades. Obama has broken the balance, and the result will not be universal peace and love.








Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack för kommentar - jag godkänner när jag har läst den! Om den är värd att godkännas :)