söndag 17 maj 2015

DN:s stora förkärlek för terrorism och islamism.

Flera av dagens artiklar, som
http://www.dn.se/nyheter/varlden/is-smugglar-krigare-pa-migrantbatar/
http://www.dn.se/nyheter/varlden/sex-man-avrattade-i-egypten/
http://www.dn.se/nyheter/varlden/rattegang-mot-mursi-kritiseras/

är högst anmärkningsvärda. DN gör sitt bästa i den första artikeln för att förklara hur ofarliga ISIS är när de är på marsch mot Europa. Som jag nämnt ett dussintal gånger är ISIS dumma om de inte nästlar sig in bland flyktingsvärmen till EU som nästan heligförklarats av EU. Inget försök alls att stoppa varken illegala infiltratörer eller ISIS bland dem.

De andra artiklarna är helt ointresserade av vad terrorister ställer till med, att Morsi med Obamas hjälp försökte avlägsna all demokrati i Egypten och göra det till en islamistisk diktatur, och totalförstöra den lilla ekonomi de hade kvar. Att jämföra med Sisi nu som gjort att både ekonomi och turister vågar börja återkomma, BP har kommit för att igen börja leta efter olja och gas. Det enda DN är intresserad av är de formella formerna av domarna. Sorry - de har faktiskt inte möjlighet att ta alla terrorister i terapi som Sverige. Då hade ingen förbättring synts. DN vill väl att allt ska ske formellt som när Hamas valdes? Till och med Carter godkände ju det.

Valen i Egypten kan du ju själv tänka dej när du ser alla bilder av ett tätpackat Tahrir Square. DN tänker sej svenska valprocedurer, tydligen oförmögna att tänka något annat. Varför inte t.ex. läsa http://www.danielpipes.org/blog/2013/08/evidence-that-morsi-actually-lost-the-egyptian

Nästan var gång terrorister råkar illa ut, det må vara Iran-stödda terorister i Jemen, eller terrorister i Pakistan som träffas av droner, uttrycker DN sin förtvivlan över att de inte fått svensk dom, man får känslan att de hellre hade sett terrorister jagas av nån med svärd och sköld än en UAV.  Eller hellre satta dem i terapi direkt.

Så tänk efter när DN nästa gång talar om hur ofarliga de är, att ISIS inte alls drömmer om att sabba Rom som kristet center.

Erdogan vrålar i kör med DN och har samma åsikter om Morsi.







Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack för kommentar - jag godkänner när jag har läst den! Om den är värd att godkännas :)