lördag 2 maj 2015

Uppspårning av den ena illegala EU-byggnaden efter den andra.

Där finns höger- och vänster-NGOs, människorättsgrupper.  Det är vänstersorten man hör mest om, som Fred Nu, som inte skulle drömma om att göra något för att föra freden närmare, de enbart attackerar Israel och har inte upptäckt att även judar har mänskliga rättigheter. De har tumme med Högsta Domstolen, också extremvänster, men Regavim gör tvärt emot, letar upp illegala arabiska byggnader i den israeliskkontrollerade area C, oftast betalda och illegalt konstruerade av EU. EU tar ingen som helst hänsyn till vad som står i Osloavtalet även om de var med när den undertecknades, att Israel har full kontroll över area C till avslutat fredsavtal.





Jag har beskrivit fenomenet ett par gånger, tyvärr gör inte heller staten Israel vad lagen säger, som är väl definierad i Levy Report. Av någon förbryllande anledning beställde Bibi rapporten men sen gömde han den. En lättläst rapport vad den innebär kan du läsa här.
Det talas mycket om område E1 som Netanyahu massvis av gånger har lovat att bebygga - lögn varenda gång. En gammal artikel här visar precis hur det ligger, jag la ut den när svenska media gapade som högst att araberna inte skulle kunna resa från ett ställe till ett annat om Israel byggde där, vilket är en total lögn förstås.






Spårning av illegala arabiska konstruktioner, ett EU-finansierat hus åt gången.

Bilder i originalet nedan.

Regavim, högerns motsvarighet av Peace Now, säger att EU utnyttjar en fattig beduinbefolkning att skapa politiska fakta på marken

Av Elhanan MILLER 1 maj 2015, 14:19 4


FÖRFATTARE

Elhanan MillerElhanan Miller är reporter om arabiska angelägenheter för The Times of Israel

Två bibliska verser tittar ner från konferensrummets vägg hos Regavim, en israelisk frivilligorganisation som övervakar och rapporterar om illegala arabiska byggnader i Israel och på Västbanken. Den första, från boken av Genesis, sammanfattar organisationens motivation, upprepar Guds ord till Abraham: "Hela landet som du ser kommer jag att ge dig och din avkomma, för evigt"

Den andra betonar Regavims arbetssätt, citerar från det första kapitlet i Jesaja: "Sion kommer att levereras med rättvisa."

Regavim - Israel Independence Fond grundades 2006 av nyvalda judiska Hem MK Bezalel Smotrich och Yehuda Eliyahu, som svar på en September 2005 Högsta domstolens fall väckt
 av Peace Now mot en olaglig utpost Harasha i Samaria.


Idag, med en personalstyrka på 10 som arbetar från kontor på Sha'ar Binyamin Industrial Zone sydost om Ramallah, definierar Regavim sitt uppdrag som att "sätta en sionistisk agenda för staten Israel, med en betoning på marken och dess hantering och bevarande." I  praktiken innebär det att distribuera tiotals frivilliga till området och använda sofistikerade flygbilder för att spåra arabiska kränkningar av byggnadsrätten.

Senast har gruppen valt att fokusera på EU och dess massiva finansiering av olaglig beduinbyggnation i områden öster om Jerusalem, allmänt känt som E-1. Enligt en rapport som publicerades i januari med titeln "Illegal EU-byggnad i Adumim- Regionen," har under de senaste två åren EU bidragit med att uppföra hundratals olagliga strukturer i område C på Västbanken, som administrativt kontrolleras av Israel, i strid med israeliska byggnadslagar.

[bild nedan]

"Man kan aldrig föreställa sig att Tyskland skulle finansiera byggandet av tusentals olagliga boplatser i en förort till Paris som en "permanent lösning  för romer som bor i Frankrike, i fullständig opposition till politiken och lagarna i Frankrike," hävdade rapportens introduktion.

Utöver sitt genuina intresse för välbefinnande av de fattigaste palestinierna är EU politiskt motiverade att befästa Jahallinbeduinerna på strategiska landområden de för närvarande har bosatt sig i syfte att upprätthålla arabiska omedelbar närhet mellan norra och södra Västbanken hävdade Regavim. Men organisationen tar upp frågan inte bara med Europa, men även med Israels byråkrati och rättsliga system som gör det möjligt för situationen att fortsätta med oförminskad styrka.

"Europa har beslutat att göra det ensamt, och Israel har beslutat att tillåta det," säger Ari Biggs, Regavim chef för internationella relationer. EU har inte lämnat något svar på Regavims påståenden före tidpunkten för publiceringen.

Vattenledningar från Frankrike, solpaneler från EU


I Bedouinbyn Jahallin-'Ar'arah, strax utanför Highway 1 som leder från Jerusalem ner till Döda havet, strömmade avloppsvatten mellan provisoriska tennbodar och djurhagar. På tisdag visade många uthus och andra strukturer i byn framträdande EU-klistermärken.

Jahallin har migrerat från området Arad i norra Negev efter att konkurrerats ut av Israel i början av 1950-talet. Deifallah, 65, en herde och samhällsledare, sade att medan israeliska restriktioner för nybyggnation fortsätter att införas, har en ny vattenledning som donerats av franska NGO Action Against Hunger (ACF) för två år sedan slutade behovet av att resa långa sträckor för att fylla stationer. Vatten tillhandahålls gratis av den palestinska myndigheten, som sedan kompenserar israeliska vattenbolaget Mekorot [officiellt, men de har vatten- och elräkningar obetalda till Israel för miljarder dollars].

För sex månader sedan, erbjöd den palestinska organisationen Arij solpaneler till hela samhället, för att fullgöra dedras energibehov. Deifallah sade att panelerna donerats av EU.

[figur nedan]

"Syftet är att göra livet lättare för studenter som studerar på natten", sade han till The Times of Israel. "Vartannat eller vart tredje hem fick en panel." Det enda regelbundna gränssnittet mellan beduin stammen och den palestinska myndigheten, Deifallah tillade är skolbussen som kommer dagligen för att plocka upp studenter som studerar i Jerusalem.

En cynisk grund blir allvarlig


I sin dagliga rutin speglar Regavim israeliska vänster icke-statliga organisationer som Peace Now, Ir Amim och Bimkom, som i åratal har dokumenterat olaglig judisk konstruktion i Västbanken och fört sina iakttagelser till Israels högsta domstol för prövning. Det är en jämförelse som Meir Deutsch, Regavim chef för politiska och offentliga relationer, känner sig obekväm med.

"Vi reagerar på verkligheten, inte till andra organisationer och människor", sade han, även om han medgav att Regavim har antagit vänsterns arbetssätt. "Vänstern går till domstol och målar en bild som om alla olagliga byggnationer i Israel görs av judar i illegala utposter i Judéen och Samarien. Regavim skapades för att visa hela bilden, och säga "låt oss tala om olaglig byggnation." Låt oss tala om 70.000 illegala strukturer i söder, låt oss tala om 40.000 illegala strukturer i norr. Enligt Peace Now:s statistik finns det cirka 3.000 illegala strukturer i [judiska] utposter. Så låt oss hålla saker i perspektiv."

[Foto nedan]

Deutsch sade att Regavim har insikten att israeliska domstolar i allt högre grad definierar politiken för väsentliga frågor för Israels existens snarare än att tolka det.

"Det spelar ingen roll vad du stoppar i valurnan, verkligheten bestäms i domstol", sade han. "Högsta domstolen har upphört att vara bara rättsväsende och har blivit verkställande också." Även Regavim skapades för att framhäva domstolarnas vänstertänkande på markfrågor, och då började det snart ta sina egna alarmerande resultat mycket större allvar.

[bild nedan]

"Först gick vi söderut som ett sätt att hjälpa judiska bosättningen i Judéen och Samarien, med att säga "titta vad de gör där borta," tillägger Deutsch. Men vi insåg snabbt att det finns ett allvarligt problem som måste lösas. Det finns strategiska frågor till hands, oavsett [judiska] utposter. Vi har ändrat vår inställning; Nu tror vi att allt bör behandlas som är  olagligt."

Denna behandling genomförs av Regavim med alltmer sofistikerade medel. Organisationen har tillgång till den civila administrationens databas så de kan regelbundet spåra olaglig byggnation med hjälp av detaljerade kartor som tillhandahålls av regeringen på CD-skivor. En liten drönare som ägs av organisationen och är utrustad med en Go-Pro kamera flyger över arabiska samhällen över hela landet på en daglig basis, dokumenterar eventuella förändringar på marken. Dessutom köper Regavim periodvis högupplösnings flygbilder från ett kommersiell israeliskt företag. https://www.youtube.com/watch?v=YIel8nK9SyE

"Vi är inte här för att ersätta staten, utan snarare att föra den till de platser de vägrar att gå till", säger Ovad Arad, Regavims chef för Field Operations. Vi vill sätta en spegel framför dem och säga "detta är situationen. ''




Tracking illegal Arab construction, one EU-funded house at a time.

Regavim, the right-wing equivalent of Peace Now, says Europe is using an impoverished Bedouin population to create political facts on the ground
BY ELHANAN MILLER May 1, 2015, 2:19 pm 4






WRITERS

Elhanan MillerElhanan Miller is the Arab affairs reporter for The Times of Israel


RELATED TOPICS
ILLEGAL BUILDING
WEST BANK
EU EUROPEAN UNION
MORE ON THIS STORY
Ads against Israeli settlements removed from Danish buses
Baltimore meets Jerusalem
European Parliament urged to ‘control’ aid for Palestinians


Two biblical verses look down from the conference room wall of Regavim, an Israeli NGO that monitors and reports on illegal Arab construction in Israel and the West Bank. The first, taken from the book of Genesis, sums up the organization’s motivation, iterated in the words of God to Abraham: “All the land that you see I will give to you and your offspring, forever.”

Get The Times of Israel's Daily Edition by email
and never miss our top stories
FREE SIGN UP!

The second, epitomizing Regavim’s modus operandi, quotes from the first chapter of Isaiah: “Zion will be delivered with justice.” Regavim – Israel Independence Fund was founded in 2006 by newly elected Jewish Home MK Bezalel Smotrich and Yehuda Eliyahu in response to a September 2005 Supreme Court case brought by Peace Now against the illegal outpost of Harasha in Samaria.


Today, with a staff of 10 working from offices at the Sha’ar Binyamin Industrial Zone southeast of Ramallah, Regavim defines its mission as “setting a Zionist agenda for the State of Israel, with an emphasis on the land and its management and preservation.” In practical terms, that means deploying dozens of volunteers to the field and using sophisticated aerial footage to track Arab building violations.

Most recently, the group has chosen to focus on the European Union and its massive funding of illegal Bedouin construction in areas east of Jerusalem, commonly known as E-1. According to a report published in January titled “Illegal EU building in Adumim Region,” over the past two years the European Union has helped erect hundreds of illegal structures in area C of the West Bank, administratively controlled by Israel, in violation of Israeli building laws.


Illegally constructed structures in the hamlet of Arareh, east of Jerusalem, April 29, 2015 (photo credit: Elhanan Miller/Times of Israel)

“One could never imagine that Germany would fund the building of thousands of illegal dwelling places in the suburbs of Paris as a ‘permanent solution’ for the Roma living in France, in complete opposition to the policy and laws of France,” claimed the report’s introduction.

Beyond its genuine concern for the well-being of the poorest Palestinians, the EU is politically motivated to entrench the Jahallin Bedouin on the strategic tracts of land they currently settle in order to maintain Arab contiguity between the northern and southern West Bank, Regavim argued. But the organization takes issue not only with Europe, but also with Israel’s bureaucracy and legal system which allows the situation to continue unabated.

“Europe has decided to go it alone, and Israel has decided to allow it,” said Ari Biggs, Regavim’s director of international relations. The EU did not submit a response to Regavim’s allegations by time of publication.

Water pipes from France, solar panels from the EU

In the Bedouin hamlet of Jahallin-‘Ar’arah, just off Highway 1 leading from Jerusalem down to the Dead Sea, raw sewage streamed between makeshift tin shacks and animal pens. On Tuesday, many outhouses and other structures in the village displayed prominent EU stickers.

The Jahallin migrated from the area of Arad in the northern Negev after being driven out by Israel in the early 1950s. Deifallah, 65, a shepherd and community leader, said that while Israeli restrictions on new construction continue to be imposed, a new water pipeline donated by French NGO Action Against Hunger (ACF) two years ago has ended the need to travel long distances to filling stations. Water is provided for free by the Palestinian Authority, which then compensates Israeli water company Mekorot.

Six months ago, Palestinian organization Arij providedsolar panels to the entire community, fulfilling its energy needs. Deifallah said the panels were donated by the EU.


Deifallah, 65, the village elder of Jahallin-Arareh, stands next to his makeshift home east of Jerusalem, April 29, 2015 (photo credit: Elhanan Miller/Times of Israel)

“The purpose is to make life easier for the students studying at night,” he told The Times of Israel. “Every two or three homes received a panel.” The only regular interface between the Bedouin tribe and the Palestinian Authority, Deifallah added, is the school bus that arrives daily to pick up students studying in Jerusalem.
A cynical foundation gone serious

In its daily routine, Regavim mirrors Israeli left-wing NGOs such as Peace Now, Ir Amim and Bimkom, who for years have been documenting illegal Jewish construction in the West Bank and bringing their findings to Israel’s High Court for redress. That’s a comparison which Meir Deutsch, Regavim’s director of policy and government relations, feels uncomfortable with.

“We react to reality, not to other organizations and people,” he said, though he acknowledged that Regavim has adopted the left’s modes of operation. “The left would go to court and paint a picture as though all the illegal construction in Israel is done by Jews in illegal outposts in Judea and Samaria. Regavim was created to display the entire picture, and say ‘let’s talk about illegal construction.’ Let’s talk about 70,000 illegal structures in the south, let’s talk about 40,000 illegal structures in the north. According to Peace Now’s statistics, there are approximately 3,000 illegal structures in the [Jewish] outposts. So let’s keep things in perspective.”


Meir Deutsch, director of policy and government relations at Regavim, at the organization’s office in Sha’ar Binyamin, April 29, 2015 (photo credit: Elhanan Miller/Times of Israel)

Deutsch said Regavim emerged with the understanding that Israeli courts are increasingly defining policy on cardinal issues to Israel’s existence rather than interpreting it.

“It doesn’t matter what you put in the ballot box, reality is determined in court,” he said. “The Supreme Court has stopped being only the judiciary and has become the executive as well.” Although Regavim was created to highlight the courts’ left-wing bias on land issues, it soon began taking its own alarming findings much more seriously.


Ovad Arad, director of field operations at Regavim, surveys a map of the West Bank provided by the Israeli Civil Administration, April 29, 2015 (photo credit: Elhanan Miller/Times of Israel)

“At first, we went south as a means to help Jewish settlement in Judea and Samaria, to say ‘look what’s they’re doing over there,'” Deutsch added. But we quickly realized that there’s a serious problem that needs solving. There are strategic issues at hand, irrespective of the [Jewish] outposts. We’ve changed our mindset; now we believe that anything illegal should be dealt with.”

That treatment is being undertaken by Regavim with increasingly sophisticated means. The organization has access to the Civil Administration’s database, regularly tracking illegal construction using detailed maps provided by the government on CDs. A small drone owned by the organization and equipped with a Go-Pro camera flies over Arab communities across the country on a daily basis, documenting any change on the ground. In addition, Regavim periodically purchases high-resolution aerial footage from a commercial Israeli company. https://www.youtube.com/watch?v=YIel8nK9SyE

“We aren’t here to replace the state, but rather to bring it to the places it refuses to go to,” said Ovad Arad, Regavim’s director of Field Operations. “We want to put a mirror in front of it and say ‘this is the situation.'”








Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack för kommentar - jag godkänner när jag har läst den! Om den är värd att godkännas :)