fredag 28 augusti 2015

Dränkta i huvudsak av svenska lockrop.

Här lite artiklar i DN om flyktingkatastrofen lockropen från svenska regeringar har åstadkommit. Du får lägga ihop antalet själv om det roar dej. Börjar du inte fundera på hur det hade varit om de aldrig lämnade sina kontinenter för att fylla lilla Europa? Om de kände till risken för att komma från sitt  hem,  eller närmaste ställe de kan känna sej någorlunda säkra,  och till paradiset Sverige där det är ok att knivhugga den icke-muslimska befolkningen om lusten uppstår, även fängelserna är paradisiska jämfört sett, och något annat riskerar de inte.

Dagens mördade:

Medelhavet: Fartyg med flera hundra ombord sjönk

Libyen är stort och nästan tomt, 3.55 person per km2 (Sverige 24, Israel 380 med samma klimat som Libyen, du vet den lilla landremsa där världen inkl. Abbas, Sverige och UNRWA vill packa in en massa araber) men det är här i Sverige alla ska proppas in till oerhört mycket större kostnad. Ett Israel där EU stjäl land från Israel och ger till araberna (klicka) hellre än att hjälpa dem i de områden de fick att kontrollera under Osloavtalet.) Jämför Libyens storlek med småstaterna I Sydeuropa. Khaddafi var den enda som kunde hålla landet lugnt, sen kom Obama och NATO och släppte fram den ena terrorvågen efter den andra, välkänt, så mordet på Khaddafi - som inte Obama hade tillåtelse till  från Kongressen utan det var  hans egen hobbyverksamhet - och dagens förutsagda kalabalik där man visste att al Qaida ingick i befolkningen, resulterade.

Cameron kunde ha stoppat mordet på Khaddafi och vad som kom därefter efter Obamas insats, men han sket helt i det. Se också länk.

Assad har fått mörda 200.000 i lugn och ro (fler offer än atombomberna resulterade i, något Obama nu vill att Iran ska upprepa) och Obama startade själv ISIS.  Nu är det deras skyldighet att återställa detta - det är vad som genererat många flyktingar.

Därefter hade det varit mycket billigare, i dollars och människoliv än att skyffla stackarna in i Europa, att sätta upp flyktingbyar, industribyar och skolor för flyktingar från krisländerna från Afghanistan till Nordafrika, i Libyen med samma metoder som Israel använder för att bekämpa vattenproblem och odlingsproblem. Samlade hade det också varit oerhört mycket mer trivialt att organisera dem, enklare än delningen av Indien och Pakistan/Bangladesh. Där finns massor av solenergi och Dror Feiler kommer gärna med en solfångare.

Från DNs sidospalt:



'










Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack för kommentar - jag godkänner när jag har läst den! Om den är värd att godkännas :)